Efter färdig golvslipning i Göteborg

Om du är nyfiken på att utföra golvslipning i Göteborg bör du sätta dig in i hur det fungerar efter slipningen. Arbetet är nämligen inte klart när golven är färdigslipade. Efter färdig golvslipning är det dags att behandla golvet. Det finns många olika behandlingar att välja mellan, varav alla har sina fördelar och passar för olika typer av golv.

Efterbehandling efter golvslipning i Göteborg

En vanlig efterbehandling efter Ledande golvslipning göteborg är lack. Behandling med lack är enkel och smidig att utföra och den kräver väldigt begränsat underhåll. Lack finns i olika glanser, bland annat sidenmatt, blankt, extramatt och matt. Olja är en annan efterbehandling som är välfungerande i privata miljöer. Denna efterbehandling kräver lite mer underhåll än lack, men har fördelarna att det ger en slitstark och behaglig yta som framhäver träets struktur. Hårvaxolja som efterbehandling till golvslipning i Göteborg är en olja som är speciellt tillverkad för att användas på trägolv. Ytan blir hållbar, vattentålig och motståndskraftig mot smuts. Hårvaxolja som efterbehandling är likt behandling med olja, men resultatet blir ännu tåligare och starkare. Bets/pigmentering är en efterbehandling som passar dig som vill färga ditt golv. Betsen tränger in i golvet vilket resulterar i en pigmentförändring. Lasyr är en annan efterbehandling till golvslipning i Göteborg som gör golvet lätt att hålla rent. Det är dock viktigt att välja lasyr utifrån ditt golvs elasticitet. Lut är en efterbehandling som är en särskilt effektiv efterbehandling som ger furugolv en ljusare och kallare ton. Sist men inte minst finns efterbehandlingen nåtning. Nåtning passar bra för att skapa ett modernt utseende på sitt golv. Nåtning måste göras innan ytbehandlingen läggs och passar golv i gran och furu.

Välj efterbehandling utifrån ditt golv

När du anlitar ett företag för att utföra din golvslipning i Göteborg kan du rådfråga dem vilken efterhandling de rekommenderar. Alla företag erbjuder inte samtliga tidigare nämnda efterbehandlingar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *