Personalens fruktkorg i Stockholm

Vi svenskar älskar våra fikastunder, både privat men även på jobbet. När klockan närmar sig tiden för kaffe eller te och så något gott att mumsa på är det mer regel än undantag att personalen vallfärdar till fikarummet. Men lika populärt som det är att ta ett sött fikabröd till kaffet, lika viktigt är det att hälsosammare alternativ också finns på bordet – till exempel i form av en fruktkorg.

Sötsuget är en typ av beroende

När valet står mellan något sött och något nyttigt väljer de allra flesta det söta alternativet. Sockerälskande bakterier i vår tarm kommunicerar med vår hjärna som påverkar oss att vilja fortsätta äta sött, vilket gör att det där sockersuget faktiskt är en kemisk och biologisk reaktion och inte bara ett tecken på svaghet. Det blir en typ av beroende som är svårt att stå emot, och det blir lättare att låta fingrarna vandra mot den där sockriga kakan istället för äpplet eller bananen. Men därför är det extra viktigt att fruktkorgen står där, för det är fullt möjligt att locka fram de tarmbakterier som älskar vitaminer, fiber och annan näring – bara man tar de första stegen och väljer frukten. För att välja en sådan här avgörande fruktkorg Stockholm är det bara att kontakta exempelvis Itri Service AB för att få dem levererade regelbundet och med mängder av vacker och fräsch frukt.

Vacker fruktkorg i Stockholm

Att varje dag ha en fruktkorg som dignar med härliga frukter skapar de bästa möjligheterna för att personalen ska välja ett nyttigt och hälsosamt alternativ. När förutsättningarna finns där lockar det ofta någon, som inspirerar någon annan och till slut kan de goda valen ha spridit sig genom personalstyrkan. Tröttna därför inte på fruktkorgen utan se den som den tillgång den är, och blir frukt över finns alltid möjligheten att göra en god fruktsallad som en extra liten kick. Så även om ni har en arbetsplats med många sötälskande anställda föreslår vi att den där vackra fruktkorgen ska få en hedersplats på fikabordet, så att fler och fler kan välja ett nyttigare alternativ.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *